Trimsalon

Sinds oktober 2021 heb ik mijn diploma professioneel konijnentrimmer mogen ontvangen en ben ik al volop aan de slag gegaan. Elk konijn wat bij mij komt wordt voor de trimbehandeling goed nagekeken. Dit houdt in dat de ogen, oren, geslachtsdeel, huid, beharing, poten en tanden worden nagekeken (klinisch onderzoek). Let op: ik ben wel een dierenartsassistente maar geen dierenarts. Bij zichtbare afwijkingen zal ik dit altijd noteren en met u doorspreken, maar ik kan niet alles zien.  Het is daarom verstandig om zeker minstens 1 keer per jaar bij de dierenarts een bezoekje te brengen om uw konijn(en) te laten nakijken. Voor een afspraak voor een trimbehandeling, nagels knippen of een uitleg vachtverzorging kunt u een email sturen naar bunnycareNL@hotmail.com of ons een berichtje doen op onze facebook pagina Bunny Care.

 

Wanneer is de vachtverzorging - trimbehandeling van konijn(en) nodig/mogelijk?                                                                                                                                           

 • Als u een konijn (kortharig, normaalharig of langharig) heeft die zelf niet goed door de rui heen komt of die heel veel haren verliest tijdens deze periodes.
 • Als uw konijn klitten of vilt plekken in de vacht heeft en u er zelf niet goed uitkomt.
 • Als u zelf niet met een schaar en/of een tondeuse aan de slag durft te gaan om eventueel klitten te verwijderen of om de vacht in te korten.
 • Uw konijn heeft plakpoep en/of urinebrand.
 • Als u nooit goede uitleg over vachtverzorging  hebt gekregen.
 • Als u een oud of ziek konijn hebt die wat hulp nodig heeft voor de vachtverzorging.
 • Als u het fijner vindt om een langharig konijn met een korte vacht te hebben, zodat u wat minder vachtverzorging hoeft toe te passen.
 • Als u het momenteel erg druk en daardoor minder tijd hebt om de vachtverzorging bij te houden. Wij kunnen u helpen! 
 • Staat uw reden er niet tussen? Doe ons gerust een mail naar bunnycareNL@hotmail.com dan kunnen wij het samen bespreken.

U bent bij mij aan het goede adres. Ik help uw konijn(en) graag. Ik geef ook uitleg aan u als eigenaar hoe u zelf eventueel aan de slag kan gaan vanuit huis na de trimbeurt. Zowel langharige konijnen als normaal harige konijnen hebben soms hulp nodig. Vooral in de rui waar vaak een verstopping op de loer ligt omdat ze zichzelf continu wassen en daardoor veel haren naar binnen krijgen. Ook kan vilt en beginnende klitten erg pijn doen. Door ze hierbij te helpen voelen ze zich na de trimbeurt vaak gelijk al veel beter.

 

Waar vind de trimbehandeling plaats?

De trimbehandeling voor uw konijn(en) vindt bij mij thuis plaats. Hier heb ik alle materialen beschikbaar en kan ik u ook duidelijk bij het ophalen alles uitleggen en laten zien. De konijn(en) kunnen worden gebracht en verblijven in een grote ren waar ze in kunnen rondlopen, eten en drinken tot ze aan de beurt zijn en tot ze weer door u worden opgehaald. Ze blijven dus niet in het reismandje zitten (tenzij u dit graag wilt), maar kunnen even fijn de aanwezige stress eruit huppen. Wel zo fijn voor de konijn(en). 

 

Openingstijden

Ik heb mijn salon geopend van maandag tot en met zondag buiten mijn eigen fulltime baan om. Ook in het weekend kunt u dus bij ons een afspraak maken. Het makkelijkste is om mij een mail te sturen zodat we samen een dag en een tijd kunnen afspreken.

 

Corona

Helaas met de corona is het brengen en ophalen van uw konijn(en) bij de voordeur en houden we 1,5 meter afstand om zo verspreiding te voorkomen.

 

Spoed trimbehandeling                                                                                                                                                                              Omdat veel klanten direct een vervolgafspraak maken na de trimbehandeling van hun konijn(en), loopt mijn agenda vrij snel vol. Dit omdat ik ook naast Bunny Care NL fulltime werk in een dierenartsenpraktijk. Is er op korte termijn geen plek beschikbaar? Maar heeft je dier snel hulp nodig of wil je gewoon eerder aan de beurt zijn? Dan is spoed trimbehandeling een optie. Je kunt dan gegarandeerd binnen enkele dagen terecht. 

 

Voorwaarden

 • Tot 3 weken voor de datum van de trimbehandeling kan er kosteloos geannuleerd worden.
 • Tot 1 week voor het begin van de trimbehandeling wordt 50% van het bedrag in rekening gebracht.
 • Binnen 1 week voor start van de trimbehandeling annuleren wordt het gehele trimbedrag in rekening gebracht.
Behandeling Prijs
Eenmalige trimbehandeling* €45
Vervolg afspraak binnen 6 weken* €25
Vervolg afspraak tussen de 6 - 8 weken* €30
Gezondheidscheck + nagels knippen (15 minuten) €7.50
Trimbehandeling vilt* €75
Spoed trimbehandeling* €100 - €150
Trimbehandeling (plakpoep, urine brand) €55
Alleen de oogjes vrijknippen €10
* Inclusief gezondheidscheck en nagels knippen